שומרים על פארק המסילה
המאבק של
ברחובות שלנו (ע״ר)
פארק המסילה הוא אחד הפרוייקטים האהובים ביותר בירושלים בעשור האחרון. אוטוסטרדה בת ארבעה נתיבים מאיימת לקטוע אותו באחד המקומות הכי קריטיים שלו
23%

23,400

מתוך 100,000

0

לא נקבע תאריך

0

תומכים ה.קבע

224

תומכים.ות

כביש של ארבעה נתיבים ותוכניות נוספות מאיימים לפגוע קשות בפארק המסילה. בואו נציל אותו!

הניסיון שלנו מלמד שמאבקי תושבים עובדים. ביחד נוכל להצליח שוב. התרומה שלך תאפשר לנו לממן פעילות למען הצלת הפארק:

  • אירועים קהילתיים ומוסיקליים במחאה על הפגיעה בפארק
  • קמפיין ממומן ברשתות החברתיות לחשוף את היקף הפגיעה בפני כלל תושבי העיר
  • הדפסת והפצת חומר פרסומי להפעלת לחץ ציבורי לעצירת סלילת הכביש
  • יצירת חלופה תכנונית: הרחבה פארק המסילה לכל אורכו
  • עיגון הפארק בתוכנית בניין עיר (תב״ע)
  • זאת ההזדמנות שלנו: הבחירות לרשויות המקומיות מיד אחרי החגים

אודות פארק המסילה

פארק המסילה הוקם לפני כעשור כפרויקט של עיריית ירושלים בעקבות מאבק תושבים נגד סלילת כביש שאושר בשנות ה-50. המאבק הצליח, הכביש בוטל והפארק הוקם.

מאז הקמתו הפך פארק המסילה לסיפור הצלחה ירושלמי וסמל להצלחה של אקטיביזם ומאבקי תושבים. פארק המסילה הפך למקום של מפגש בין האוכלוסיות השונות בעיר. בחמש דקות של הליכה בפארק תשמעו חמש שפות שונות, תפגשו ירושלמים מכל הסוגים, דתיים וחילונים, יהודים וערבים, צעירים ומבוגרים, עשירים בממון ועשירים בנפש. כולם צועדים יחד, זה לצד זה לזה, בשלום ובשותפות.

מה קורה עכשיו?

בשבועות האחרונים החלה עיריית ירושלים לסלול את "כביש הברך". זוהי אוטוסטרדה בת ארבעה נתיבים שתגדע את פארק המסילה באחד המקומות הקריטיים ביותר שלו, בנקודת מפגש בין ארבע שכונות שונות בירושלים: הקטמונים, בית צפאפא, תלפיות ומקור חיים. לא רק זה, אלא שעיריית ירושלים מסתירה מתושבי העיר את סלילת הכביש! על הגדרות המסתירים את העבודות מופיעים טקסטים על "עתיד ירוק" ותמונות של רכבת הקלה המתוכננת במקום, של פארק המסילה ושל רוכבי אופניים. אין זכר לאוטוסטרדה הנסללת וקיומה מוסתר מהציבור הירושלמי.

הכביש נסלל על בסיס תוכניות שאושרו בשנת 1970! בשנים האחרונות לא התקיים כל דיון ציבורי על הכביש, והתקציב למימון האוטוסטרדה המיותרת מגיע מתקציבי הרכבת הקלה.

הדמיה של חלק מכביש הברך במוקם בו הוא יקטע את פארק המסילה (על יד רמי לוי) ושל הגשר שיחליף את חלק מהפארק. שימו לב שעל הגשר אין עצים ואין צל להולכי רגל ורוכבי אופנים

למה אנחנו מתנגדות.ים לכביש הברך?

  • בעוד בערים ברחבי העולם מבטלים אוטוסטרדות במרכזי ערים ובמקומם מקימים פארקים, טעלות, שבילי אופניים ומדרכות רחבות, בירושלים מקבלי ההחלטות מקדמים תפיסת תכנון עירוני מיושנת, המעדיפה רכב פרטי על פני תחב"צ, הולכי רגל, רוכבי אופניים, ומרחבים פתוחים וירוקים.
  • הכביש ייצור פקקי ענק, רעש וזיהום לאורך פארק המסילה והשכונות הצמודות לו.
  • הכביש ייקטע את הפארק (ארבעה נתיבים כבר אמרנו?) ותידרש בניית גשר מעליו. הגשר יקשה על הולכי רגל, על רוכבי אופניים, ועל בעלי מוגבלויות.
  • על אותו ציר נבנות ממילא התשתיות לרכבת הקלה, המיועדת לספק פתרון תחבורתי לתושבי העיר ולהפחית את השימוש ברכב פרטי בתוך העיר.
  • הרכבת הקלה תחבר בין השכונות ותתחבר בדרך נעימה ואורגנית לפארק המסילה, לעומת הכביש שייקטע את התנועה בפארק.
  • בקיצור - כביש הברך הרסני ומיותר!


פגיעות נוספות בפארק

עיריית ירושלים מתכננת פגיעות נוספות לפארק המסילה ולסביבתו בלי דיון ציבורי ובלי התחשבות בחשיבות של הפארק לתושבים: שני כבישים חדשים לאורך הפארק שיחנקו אותו משני הצדדים ויקשו על גישה בטוחה אליו – כביש 34 (שאמור להתחבר לכביש הברך ולהמשיך עד צומת אורנים), וכביש גישה לתיכון-ישיבה חדש (מתוכנן מול רמי לוי), חניון חדש צמוד למתקני הספורט, כבישים נוספים שיקטעו את הפארק באזור צומת אורנים, וטונות של בטון שכבר החליפו את הדשא והעצים בחלק של פארק בין בקעה למושבה (לא ברור לאיזה מטרה).

אנו זקוקים לתמיכתכןם

עשרות אלפי ירושלמיות וירושלמים האוהבים את פארק המסילה לא מודעים לסכנה המרחפת על קיומו. אנו יודעים כי עדיין ניתן לבטל את רוע הגזירה. זו שנת בחירות, וככל שנביע תמיכה רחבה בשלימות הפארק, ככל שנחשוף יותר את התוכניות הזדוניות של עיריית ירושלים - כך נצליח לעצור את הכביש המיותר וגם את הפגיעות הנוספות. הכספים והתרומות ישמשו לחשיפת התוכניות הזדוניות, להפצת מידע, סרטונים ופליירים, לקיום כנסים ואם נצליח - גם למאבק משפטי נגד הכביש.

מי אנחנו?

ירושלמיות וירושלימים, תושבי השכונות הסמוכות לפארק יחד עם פעילות.ים ירושלמים נוספים הפועלים למען קידום זכויות הולכי רגל, שבילי אופניים, תחב"ץ ושמירה על שטחים ירוקים בעיר. אנחנו דורשים תכנון בר קיימא המתאים למאה ה־21 ומיטיב לאיכות החיים של תושבי העיר, לסביבה, לעתידנו ולדורות הבאים.

אנו מקבלים סיוע לוגיסטי מארגון הולכי הרגל ״ברחובות שלנו״, עד כה גייסנו 5000 שקלים באמצעות קבוצת PayBox, ויותר מאלפיים א.נשים כבר חתמו על עצומה לעצירת כביש הברך.

בשנה שעברה פנינו לשרת התחבורה דאז מרב מיכאלי ובעקבות פנייתנו בשם התושבים היא עצרה את עבודות על הכביש. אך אחרי כניסת מירי רגב לתפקיד, העבודות על הכביש התחדשו. עיריית ירושלים טוענת כי מעל האוטוסטרדה יוקם גשר באורך של יותר מ-300 מטרים, עבור כביש שצפויים לנסוע בו 200 נהגים בשעה בלבד בשעות העומס. 300 מטרים של טיילת ללא צל, ללא עצים, ללא גישה למפלס הרחוב, כאשר ההולכים בה יסבלו מזיהום אוויר ורעש.

מה השלב הבא?

המטרה שלנו היא הרחבת פארק המסילה ושמירה על האיכות והייחודיות שלו כמרחב ציבורי פתוח, ירוק ומזמין לכל המגוון האנושי של תושבי ומבקרי ירושלים. אנחנו נקדם תכנונית להרחבת הפארק - הוספת שביל הולכי רגל רחב והוספת מסלול ריצה מחימר, ונטיעת עצים לאורכם. בנוסף, אנו נקדם שינוי סטוטורי ועיגונו של פארק המסילה בתוכניות התב״ע העירוניות והפסקת האיומים החוזרים ונשנים על רציפותו של הפארק.

זה הזמן להצטרף למאבק הירושלמי הסוחף, להעלות את הקול שלכןם ולשמור על פארק המסילה.

בואו, זה של כולנו!

בחרו סכום לתמיכה