הצלחנו!!!
חברות וחברים יקרים תודה!!!
בזכותכם! הצלחנו לגייס 120,000 שקלים שיאפשרו לנו לעתור לבג״ץ לצורך קידום הסדרת מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות בחקיקה.
הגיוס המהיר, שהושג במחצית מהזמן שצפינו לפרוייקט הוא דבר מרגש מאוד ומעיד על המחוייבות הגדולה של כולנו לטובת הסדרת המקצוע בחוק.
על פי נהלי אתר Giveback למרות שהשגנו את היעד הכספי שהוגדר לפרויקט, הקמפיין ישאר פתוח לתרומות באתר Giveback עד לתאריך ה-2.11.18, מועד סיום מניין הימים שהוגדרו מראש.
לכן, ברצוננו להבהיר כי כל סכום נוסף שיגוייס לפרויקט במהלך 26 הימים הנותרים ישמש אך ורק לטובת קידום פעולות אשר ישרתו את הסדרת המקצוע בחקיקה בנוסף למשרד עורכי הדין, כגון: קידום מחאה ציבורית, קבלת ייעוץ ממשרד לובינג במקרה הצורך, ייעוץ משפטי ממשרד נוסף וכד׳
אנו רוצה להודות שוב מקרב לב לכל התורמות והתורמים שלקחו חלק בקמפיין עד כה ומבטיחים לעדכן בהקדם על הפעולות שמבצע משרד עורכי הדין עמית, פולק, מטלון, המלווה אותנו כחלק מתהליך קידום החקיקה.
שמים סוף להפקרה – מטפלים באמצעות אמנויות דורשים הסדרה!
עותרים לבג"ץ כדי להסדיר בחוק את מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות
מטפלים/ות יקרים/ות,
14 שנה אנו בי.ה.ת נאבקים להסדיר מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות בחוק, וכעת אין מנוס אלא לעתור לבג"ץ כנגד מחדלה המתמשך של המדינה. אנו זקוקים כעת לכל אחת ואחד מכם, על מנת לגייס במהירות את הסכום הדרוש בכדי לעתור לבג"ץ ולחייב את המדינה לעמוד בהתחייבותה כלפינו - לסיים את הסדרתו של מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות בחוק ולכלול אותו כחלק ממקצועות הבריאות.
נלחמים על עתיד המקצוע
י.ה.ת – האגודה לטיפול באמצעות אמנויות ע"ר, היא ארגון המייצג את העוסקים במקצוע הטיפול באמצעות אמנויות בישראל, שפועל ללא הרף להסדרת ומיסוד המקצוע כחלק ממקצועות הבריאות, וכן, להגדלת החשיפה אליו בקרב הציבור הרחב. מיום היווסדה פועלת האגודה על בסיס התנדבותי וללא תמיכה מוסדית כלשהי, מתוך תפיסה לקדם את מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות ללא כל התערבות חיצונית.
על מה אנחנו נלחמים?
משנת 1988 עד 2004 הנפיק משרד הבריאות תעודות 'הכרה במעמד' למטפלים בהבעה ויצירה (אמנויות) בהסדר מנהלי.
בשנת 2004 ביטל משרד הבריאות את תעודת ה'הכרה במעמד' וחיסל את שומר הסף היחידי לעיסוק במקצוע.
עם ביטולן של תעודות ה'הכרה במעמד', נפגע מעמדם של אלפי מטפלים ומטפלות באמצעות אמנויות שהייתה בידם תעודת ההכרה ובכך למעשה בוטל מעמדם.
במקביל, ביטולו של שומר הסף היחיד במקצוע הביאה לכניסתם של אנשים רבים אליו, אשר מציגים את עצמם כמטפלים בתחום, למרות שאינם עומדים בדרישות ההכשרה שנקבעו על ידי המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) ומשרד הבריאות.
למעשה כעת:
· כל אחד יכול להציג עצמו כמטפל, גם ללא הכשרה.
· אין הסדרה ופיקוח על מי שרשאי לעסוק במקצוע.
· אין תקני העסקה למטפלים באמצעות אמנויות במוסדות המדינה.
· אין אמות מידה אחידות להעסקת מטפלים באמצעות אמנויות.
· כל אחד יכול לפתוח תוכנית הכשרה ולהגדיר את בוגריה כמטפלים באמצעות אמנויות.
כיום, פועלים בישראל למעלה מ-7,000 מטפלות ומטפלים באמצעות אמנויות שעברו הכשרה אקדמית ומעשית ארוכה אשר עורכת למעלה מ-6 שנים, זאת בהתאם לדרישות שקבעה המל"ג בתאום עם משרד הבריאות. כתוצאה מאי הסדרת המקצוע בחוק נגרמת פגיעה מתמשכת בהם, במטופלים ובסטודנטים המתחילים את דרכם המקצועית.
מדוע חייבים לעתור לבג"ץ?
במשך 14 שנה פעלנו בי.ה.ת לנסות ולהסדיר את המקצוע בחקיקה כחלק ממקצועות הבריאות אל מול גורמי משרד הבריאות והמדינה.
לאורך השנים הוגשו שתי הצעות חוק להסדרת המקצוע בחקיקה, אך כולן "נתקעו" במשרד הבריאות.
במסגרת בג"ץ (647/11) כנגד המדינה, המליצו השופטים לזרז את הליך החקיקה, היות וקיים ואקום חקיקתי, המאפשר למוסדות שאינם אקדמיים ושלא מצויים תחת פיקוח המל"ג, להכשיר מטפלים באמצעות אמנויות. אך גם כאן המדינה התעלמה ולא קידמה את הנושא.
לכן, כעת, לא נותרה בידינו ברירה אלא לעתור לבג"ץ על מנת שיורה למדינה לקדם את תהליך הסדרת המקצוע בחקיקה.
מה קורה בעולם?
במרבית ממדינות העולם המערבי מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות מוסדר על ידי המדינה בחוק. בארצות הברית, קנדה, אנגליה, שוויץ ומדינות נוספות כבר הבינו כי אסור שטיפול נפשי יינתן על ידי מטפלים שלא עברו הכשרה מספקת.
היום שאחרי הסדרת המקצוע בחקיקה
באם העתירה לבג"ץ אכן תתקיים והמדינה תחויב בהסדרה חוקית למקצוע הטיפול באמצעות אמנויות – כך יראה עתידנו:
· רק מטפל מוסמך שעבר מסלול הכשרה מוכר יוכל להציג עצמו כמטפל.
· רק מוסדות אקדמיים המפוקחים על ידי המל"ג יוכלו להכשיר מטפלים באמצעות אמנויות.
· יוקצו תקני העסקה למטפלים באמצעות אמנויות במוסדות המדינה.
· תהיינה אמות מידה אחידות להעסקת מטפלים באמצעות אמנויות.
נפעל שיוכרו מטפלים וותיקים בעלי תעודת 'הכרה במעמדה' או מי שלמדו לתואר שני או לתעודה בתוכניות המוכרות ע״י המל״ג. בוגרי לימודי תעודה עד 2018 יוכלו לבחור להשלים לתואר שני ייעודי בתחום. עמדת י.ה.ת בנושא היא שכל מטפל שיסיים לימודיו במוסד אקדמי מוכר ללימודי תעודה עד 2018 או לימודי תואר שני עד מועד החקיקה — יקבל אוטומטית תעודת מקצוע מהמדינה.
בשורה התחתונה: הסדרת המקצוע תביא לסיום הפגיעה המתמשכת במטופלים, במטפלים ותעניק תקווה לסטודנטים המתחילים את דרכם המקצועית.
מטפלים, מטופלים וכל מי שהמקצוע חשוב לו, אנו זקוקים לתרומתכם על מנת לעתור לבג"ץ ולומר די!
שמים סוף להפקרה - דורשים הסדרה!